Monday, March 31, 2014

Nädalavahetus mandril

Vahelduse mõttes veetsin reede õhtust pühapäeva varahommikuni aega Sydneys. Tasmaaniaga võrreldes on tegemist ikka meeletult suure, kõrge ja tegusa linnaga. Alguses ehmatas ära, aga tuli välja, et see linn meeldib mulle ikkagi, sest muidu ei oleks tagasiminek sinna nii meeldiv vist olnud või mis. Jõudsime reede õhtul kohale, kõigil teistel oli laupäeva hommikul töövestlus nii et pikka pidu polnud. Mary ja Sveniga käisime ühes baaris, mis oli ikka täiesti, nagu Shooters, lihtsalt suurem ja seaduse järgi pärast keskööd šotte ei serveerita ja õlut üle skuuneri (mis on vist kuskil 0,33 ja 0,4 liitri kanti) ei müüda. Lisaks on veebruarist alates uus seadus, mis peaks vähendama alkoholi tarbimist ja töötab nii: kell 01:30 keeratakse KÕIKIDE linna baaride uksed väljastpoolt lukku ja kes sees, sellel on pidu ja kes väljas, see ei saa mitte kusagile sisse. See on väga täpselt järgitud vähemalt neis kahes baaris, kuhu ma seal sattusin. Igal maakonnal on omad seadused nii et ma mujal olevate kohta ei oska kommenteerida.
Laupäeval käisid siis teised 4-tunnisel grupivestlusel Perisher Ski Resorti saamiseks. Neil läks enda arvates hästi, vastust peab 25nda aprillini ootama. Mina käisin vahepeal Tunnyl külas riläksimas ja õllel ning muud miskit. Lõunatasin vestluselkäinutega asian food courtis ja edasi edutu šopinguringiga imelisse restorani "The Sardine Room." Fantastiline koht, imeline toit, kreeka päritolu omanikud ise teenindavad, kokku mahutas vbla 30 inimest nii et väga väike koht.
Õhtu jätkus levikalaadses keldriurkas hea 80ndate muusikaga - nimeks Franky's Pizza. Õhtust sai hommik ja lennukile läksin ilma magamata. Maryga kahekesi tegime pulli hommikuni ja -kul.
Tagasi Tasmaanias on täitsa mõnus ja rahulik jälle. Täna käisime juba taas tööl ja sain oma esimese plekikaebuse. 2-3 korda päevas käib üksus "õunapolitsei" meie kottidest õunu võtmas ja vaatavad, kas on plekid peal. Enamasti meil pole, täna oli kõigil peale Grete. Ta on ikka tubli. Golden on see õun, kuhu plekid ülikergelt peale tulevad ja neid käiakse tihemini kontrollimas.
Järgmine nädalavahetus on juba plaanis Melbourne ja vestlus Mount Bullerisse. Elagu!
Seniks pisut pilte kalaailma efektiga, kahjuks Sydneyst mitte ühtegi seekord ja oksaputukas. Ailavju!

1 comment:

  1. See (ühel neist piltidest) on palvetajaritsikas, üldse mitte raagritsikas, oksaputukast rääkimata. Ei toitu õuntest.

    ReplyDelete