Saturday, January 18, 2014

Uuz-Meremaa laiffi

Nii, harin teid:
Nelson on Uuz-Meremaal väga oluline linn, kuna see on lõunasaare kõige tähtsam sadam, siin on kogu riigi lendude arvult kolmas lennujaam, riigi suurim õunatööstus ja teise maaailmasõja ajal toimus siin oioi kui palju (mingid lahingud noh ja). Väidetavalt on siin ka kogu Uuzi vanim tänav - ma kahtlustan pettust. Siin elab praegu u 70 kilo inimesi, aga see arv kasvab, sest rahvas tuleb Cristchurchist siia elama: lasevad maavärinal seal oma maja ära lõhkuda, võtavad kindlustuselt rutsi ja ehitavad Nelsoni rahulikku äärelinna omale ühekordse karpmaja. Linn on tglt kolmest linnas kokku kasvanud, aga kuna siin on peaaegu eranditult väga madalad eramajad, siis pindala on ilge jurakas.

Hindadest (arvestame, et ühe euru eest saab u 1,5 kohalikku dollarit):
Baaris õlu: 9 doltsi pint
Väljas praad ühele: al 20 taala
Poes nelipakk 0,33 õlli: 12-20 kulli
Alkoholiga on see jama, et riik tahab hästi palju aktsiisi, mistõttu isegi siin toodetud vein on pigem kallimapoolne.
Tehnika on natuke kallim, kui Eestis, mistõttu ka fotokat veel ei ole, aga riided on väga mõistliku hinnaga.
Inimsuhetele hinda ei pane, aga väga head on kõik, isegi tänaval tahavad nad teada, kuidas mul läheb. Vastan "Hi, good, how're you doing," isegi kui tegelt tahaks öelda muheda sarkasmiga: ä mis see sinu asi on ä. Käitun hästi!

Piltidest saab seekord 2. I pilt on lõputust ookeanirannast masside ja soolase veega. II pilt on mäe otsast, kust me merd otsisime.

No comments:

Post a Comment