Wednesday, August 12, 2015

Ekspeditsioon põhja - vol 2 ehk Uluru ja ümbrus

Mina keset Austraalia "bush'i"
Kata Tjuta ehk Olga'd.
Pean hakkama nüüd meenutama, kas, kus ja millal need asjad juhtuvad, sest internetti siin riigis igal poole pole, hea kui telefonil levigi on. Jõudsime pühapäeval Ayers Rock'i kuurortisse ja veetsime seal aega neljapäevani. Nagu mainitud sai, siis on seal ümbruses teha nii mõndagi ja iga päev sai tubli 15km kusagile poole jalutatud. Päev pärast Uluru ringi käisime vaatamas Kata Tjuta müstilisi moodustisi, milleks on kümned punased kuplilaadsed moodustised, millede kõrgused on põhilisest kivist ikka vähe suuremad. Mingil salapärasel põhjusel ei ole see ala üldse nii püha aboriginaalidele ja seal võis kivide otsas ronida ja turnida ning igal pool ringi liikuda. Tahvlite järgi nad ikka käisid seal istumas ja jutte vestmas, aga ei midagi erilisemat. Väike viie tunnine ring seal vahel ja õhtuks päikeseloojangut nautima.
Kivide vahe.
Võib-olla olete kuulnud lugusid sellest, kuidas Uluru värvi muudab ja pean nõustuma faktiga, et loojangu käigus läks kivi sujuvalt erkkollasest tumehalliks - müstiline olukord. Kokku annan sellele päevale mõne punkti rohkem, kui eelmisele, sest jalutuskäik oli vähe põnevam, loojang hingematvam ja õhtusöögipuhvet äärmiselt meeldiv.
Edasi Kuninga kanjonisse, mis oli meelierutavalt sügav ja ilus. Matk ümber selle võttis enamuse päevast ja edasi-tagasi sõidu peale läks veel oma 5 tundi. Kui keegi kunagi sinnakanti satub, siis see kanjon on kõige parem osa Austraalia keskmaast. Sel ajal sai meie punane Mazda küll kõvasti tolmu ja vatti, aga liikus edasi täiesti probleemideta. Kuidas aga see ratas katki läks ja kuidas ma hetkel Jabiru's kinni olen, peab natuke pikemalt kirjutama. Küll jõuab, sest tsivilisatsioon nimega Darwin on praeguseks ainult 240km kaugusel, aga sinna saada tundub raske, et mitte öelda võimatu.
Vaadake pilte, ma panen ühe postituse veel. AIlavju™
Jalutusseltskond.

Loojang Austraalia põhiatraktsiooniga


King's Canyon - vaade kõrgemalt.
Vallutatud.


Kanjoni kõige ohtlikum koht.
Salajane veesilm.
Seal ääre peal on ülemine pilt tehtud.

No comments:

Post a Comment